Bovenstaande foto: Koeweide Grevenbicht.

Start werkzaamheden medio 2015 en worden afgesloten medio 2025. Op deze fotoblog © zal ik de werkzaamheden volgen en in beeld brengen.
Ook de werkzaamheden bij Maasband, Urmond, Nattenhoven, Grevenbicht, weerdverlaging Belgische zijde en Elerweerd zullen op deze fotoblog worden gevolgd.
Foto's van uitgevoerde werkzaamheden in Visserweert via een aparte fotoblog © onder visserweert.blogspot.nl




zaterdag 9 september 2017

Open dag 9-9-2017 Trierveld

Indrukwekkende open dag waarbij verwerkingsinstallatie, graafmachines, bulldozers, dumpers van dichtbij bekeken konden worden. Ook de tunnels en transportsystemen waren interessant om te zien. Het uitzicht vanaf de ca. 30 meter hoge grindberg was zeer de moeite waard. De meest indrukwekkende machine zelf vindt ik de grootste dragline (kabelkraan) van Nederland, per keer kan ca. 5.3 m³ grind met een gewicht van 9 ton naar boven worden gehaald tot op een diepte van ca. 8 meter, bij verlengging van de arm kan een diepe bereikt worden van ca. 20 meter. Nagenoeg het hele Trierveld zal met deze dragline ontgrind worden. Het Trieveld zal na het project in 2025 weer landbouwgrond worden en worden aangevuld met de dekgrond die nu naast de grindberg ligt.   






 Zandsculptuur met links de Kerk van Grevenbicht en rechts Visserweert